ממוצע נע
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: מתייחס רק למיצוע שערי מניות בעוד השימוש בו הרבה יותר רחב.
| ||
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: מתייחס רק למיצוע שערי מניות בעוד השימוש בו הרבה יותר רחב. | |
ממוצע נע הוא כלי סטטיסטי, בו נעשה שימוש בשיטת הניתוח הטכני בשוק ההון, במטרה לזהות את כיוון המגמה של מניות.
אם שער המניה נמצא מעל הממוצע הנע – המניה נמצאת במגמת עליה, ואם שער המניה מתחת לממוצע הנע – המניה נמצאת במגמת ירידה. הממוצע הנע הוא בעצם שקלול של שערי המניה בימים האחרונים של המסחר, ולכן, אם שער המניה ביום מסוים גבוה מהממוצע – הרי שהמניה בעלייה, ולהפך.
לצורך חישוב הממוצע ניתן להשתמש בטווחי זמן שונים וזאת בהתאם למגמה אותה אנו רוצים לבחון, עבור המגמה המינורית נהוג להשתמש בממוצעים של 5/6/13 ימים למגמה המשנית נהוג להשתמש בממוצעים של 26/50 ולמגמה הראשית נהוג להשתמש בממוצע של 200/100 ימים.
הממוצע הנע לבדו אינו כלי טכני אמין במיוחד שכן כל יום ויום כל מניה חוצה ממוצע נע כלשהו. בנוסף הממוצעים הנעים מספקים איתותי שווא רבים ולכן פיתחו לאורך השנים ממוצעים נעים "מתוחכמים" יותר ומתנדים מבוססים על הממוצעים הנעים.
סוגי ממוצעים נעים ונוסחאות חישוב
[עריכת קוד מקור | עריכה]1.ממוצע נע רגיל - הממוצע הנע הרגיל הוא ממוצע של שערי המניה בימים האחרונים, בדרך כלל ממוצע זה מחושב לפי שערי הסגירה של המניה אך ישנם מנתחים טכניים המשתמשים בשער הממוצע של ימי המסחר לצורך חישוב הממוצע הנע.
אופן החישוב של ממוצע נע זה פשוט יחסית:
- - ממוצע נע.
- - מספר הימים המחושב.
- - סכום המחירים של המניה ב-N הימים האחרונים (שערי סגירה או שערים ממוצעי של הימים המחושבים).
2.ממוצע נע משוקלל - ממוצע נע משוקלל נותן משקל רב יותר לימי המסחר האחרונים מכיוון שהם "רלוונטיים יותר" מאשר ימי המסחר הקודמים.
3.ממוצע נע אקספוננציאלי - ממוצע נע אקספוננציאלי בדומה לממוצע הנע המשוקלל מתחשב גם הוא יותר בנתונים האחרונים ופחות בנתונים ה"ישנים" אך ההבדל הוא שהממוצע הנע האקספוננציאלי נותן משקל הולך ויורד בצורה אקספוננציאלית לנתונים מהעבר.
החישוב של ממוצע נע אקספוננציאלי:
- - מספר הימים המחושב.
- - מקדם שנוסחתו היא
- - מחיר המניה ביום המסחר האחרון.
- - ערך הממוצע הנע האקספוננציאלי של אתמול.
לדוגמה עבור מקרה הקצה (חישוב ה-, הממוצע הנע האקספוננציאלי, על פני היום השוטף בלבד) מחיר המניה הנוכחי מוכפל ב-1 והממוצע הקודם ב-0 וכך ה- שווה למחיר המניה של היום.
עבור (חישוב ה-EMA על פני היומיים האחרונים) מתקבל , אז מכפילים את מחיר המניה הנוכחי ב-2/3 ואת ה- של היום הקודם ב-1/3 ומקבלים את ה- הנוכחי (זה שמחר יוכפל ב-1/3 ויחד עם מחיר המניה של מחר שיוכפל ב-2/3 יתן את ה- של מחר).
עבור מתקבל ואז מכפילים את מחיר המניה הנוכחי ב-2/7 ואת ה- של אתמול ב-5/7 וכך הלאה.